Carboon Rail 1955

De nieuwe full color hoofdkaart toont de ligging van 58 kolenmijnen met hun spooraansluitingen in de Belgische Kempen, Nederlands Zuid-Limburg en in het gebied rond Aken die alle hebben geput uit hetzelfde kolenbekken.

Dit is inclusief mijnen die in 1955 al waren gesloten of nooit opengingen.
Naast de mijnen toont de kaart de stand van alle openbare spoorlijnen (inclusief openbaar smalspoor) met een aantal stations ter oriëntatie, waterwegen, de mijnspoorwegen zelf, kolenhavens en kolenrangeerterreinen. Ook grensstations voor het kolenvervoer en de concessies voor 14 bruinkoolgroeves zijn aangegeven.
Op de achterzijde staan 9 detailkaartjes van de voormalige Nederlandse mijnspoorwegen en hun relatie tot trajecten van NS. Zij geven samen een beeld van hoe de kolentreinen moesten manoeuvreren alvorens ze naar de klant konden vertrekken.
Als extra zijn het vergrote rangeerterrein van ON I Heerlen anno 1965 en het tracé van de (vergeten) vooroorlogse kolentram Roermond-Maasbracht-Roosteren opgenomen. De enige geëlektrificeerde bovengrondse kolenspoorweg in het gebied staat er ook op. Die lag in België en werd in 1956 in gebruik genomen.

Carboon Rail 1955 meet gevouwen 140 x 235 mm en opengeslagen 700 x 470 mm. Bevat 10 kaarten, 1 foto, index van plaatsnamen, rangeerterreinen, steenkolenmijnen, steenkolenhavens, bruinkoolgroeves en een selectie van treinstations. ISBN 978-90-73280-151-2, € 9,50.

Verkooppunten: 

spoorwegboekhandel.nl
drukkerijmiddelburg.nl
bookspot.nl
hoekstraboekhandel.nl
boektiekdekkers.nl
berneboek.nl
fritshardeman.nl
huizingaveendam.nl
boekhandelburger.nl
fnac.be
salvator.be
boekwinkelsmit.nl
boekhandelriemes.nl
nnbh.com
oorlogsboeken.nl
stenvalls.com
bahnbuchshop.de
marnan.eu
amazon.com
stenvalls.com
bruna.nl
boeken.nl
scheltema.nl